For å trene hverdagslydighet hos oss må hunden være minimum 9 måneder gammel, ha fått alle vaksiner den behøver, og være frisk.
Til våre kurs og konsultasjoner bør man ha med vann og drikkeskål, biteleke, og godbiter.
Hele familien velkommen, og vi anbefaler at alle får prøve teknikkene underveis.
Etter endt konsultasjon/kurs får man med seg et pakkerforløp med informasjon om teknikkene og øvelsene fra treningen.
Når hunden har vokst til så må den finne sin plass i “flokken”, og begynne å forholde seg til et reaksjons- og handlingsmønster som samsvarer med hva du ønsker deg. Dette gjøres på en måte som hunden din forstår uten at du må “kjøpe” forståelsen med godbiter
Norsk Hundehvisker har fokus på videre trening i trygge omgivelser med grunnlag i praktisk opplæring.
På bare ett kurs lærer du konkrete teknikker og metoder som du kan fortsette å øve på hjemme uten å måtte sette av tid i flere uker for å repetere øvelser i grupper.
Hos Norsk Hundehvisker har vi ingen øvre aldersgrense på hund for å trene hverdagslydighet.
Våre kurs varer i ca 2 timer. Besøk siden om hverdagslydighet for en oversikt over hva du lærer på kurset.
En privatkonsultasjon gjøres hos oss og tar ca 2 timer. Som regel er én konsultasjon nok.
En hjemmekonsultasjon gjøres hjemme hos deg og tar ca 2 timer. Som regel er én konsultasjon nok.
Vi lærer deg hvordan du kan bli en trygg og god leder, med færre kommandoer og styr rundt hundeholdet. Målet med treningsmetoden er at hunden skal bli bedre rustet til å forstå dine forventninger i gitte situasjoner. For eksempel, det er ikke hundens oppgave å hilse på alt på to eller fire bein eller passe på hele verden. Den skal søke kontakt hos deg og speile ditt reaksjonsmønster, eksempelvis, hvis du er rolig så vil hunden også forholde seg rolig.
Med våre metoder får man en hund som går pent i bånd, ikke maser når den møter andre hunder eller mennesker og som føler seg trygg når du forlater synsfeltet. Et godt lederskap gir en trygg og avslappet hund. Jo bedre lederskap, jo gladere følgesvenn har du med deg i hverdagen.
Ønsker du kontakt med oss, kan du også benytte skjemaet under.
Sonetrening det viktigste for hunden når det kommer til å skape ro og trygghet. Da får man også en hund som går pent i bånd.
Her lærer man hunden hvordan den skal møte andre hunder som en flokk. Det vil gi hunden din en ro i situasjoner hvor man møter andre.
Nullsonen er for å gi hunden en friområde når den er hjemme. Dette er ikke sengestraff, altså “fy, bli liggende”. Her er det den motoriske handlingen som hjelper hunden.
Grensesetting bruker man til å lære hunden hva den ikke får lov til å ta, på en naturlig måte lik den hundene gjør seg imellom.
Hverdagslydighet setter det primære grunnlaget som må til for å ha kontroll på hunden sin. Det vil gjøre at hunden knytter seg til deg som leder og det blir da lettere å kalle den inn også. Dette er ingen quick-fix løsning, men noe man må øve på hjemme, og ved å være konsekvent med treningen vil man oppnå resultatene man er ute etter.
Det er lettere å motivere seg til trening når man ser at hunden takler å løse oppgavene på kurset.