FAQ - Norsk Hundehvisker
16124
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16124,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.2,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18102
fakta hund



NORSK HUNDEHVISKER F.A.Q





Det er viktig for oss at våre kunder har kunnskap om hva Norsk Hundehvisker gjør, og her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi ofte får.
For å se svarene under hver kategori kan du trykke på plusstegnet.

Skulle du likevel ikke finne det du leter etter kan du sende oss en mail på kontaktsiden vår.







Generelle spørsmål

Hva er hundehvisking?

Et naturlig hundehold, også kalt hundehvisking, handler om en rekke teknikker som består av kroppsspråk og enkle verbale kommandoer som er basert på observasjoner av oppførsel hunder seg imellom, uten påvirkning av mennesker. Resultatene kommer fort, for kommunikasjonen foregår på et plan hundene er kjent med og forstår. Veldig mange spør oss om sonetrening etter å ha søkt etter informasjon på nettet uten resultat. Sonetrening bygger på en filosofi vi selv har utviklet, derfor er relevant informasjon stort sett begrenset til det vi legger ut selv. Vi møter mange ulike miljøer og trenere, og vi opplever at alle er opptatt av soner. Andre hundeskoler kaller gjerne dette for avstander, men etter vår mening reduserer denne oppfatningen av hundens soner til rette linjer. Vår tenkning har grunnlag i et sfærisk sonebilde som omgir hunden 360° i alle retninger som en tenkt kule. Dette gir oss et redskap til å gjøre hund og eier komfortable med ulike situasjoner som oppstår i det daglige. Når man får dette til å fungere, og hunden finner seg til rette i sonene, har man kommet langt på vei. Og det er dette vi kaller Sonetrening.

 

Norsk Hundehvisker har sin egen filosofi og treningsmetode, og har ingen relasjoner til andre som har tittelen hundehvisker.

Hva lærer jeg hos dere?

Vi lærer deg hvordan du kan bli en trygg og god leder, med færre kommandoer og styr rundt hundeholdet. Målet med treningsmetoden er at hunden skal bli bedre rustet til å forstå dine forventninger i gitte situasjoner. For eksempel, det er ikke hundens oppgave å hilse på alt på to eller fire bein eller passe på hele verden. Den skal søke kontakt hos deg og speile ditt reaksjonsmønster, eksempelvis, hvis du er rolig så vil hunden også forholde seg rolig.

Med våre metoder får man en hund som går pent i bånd, ikke maser når den møter andre hunder eller mennesker og som føler seg trygg når du forlater synsfeltet. Et godt lederskap gir en trygg og avslappet hund. Jo bedre lederskap, jo gladere følgesvenn har du med deg i hverdagen.

Man må forstå at det er viktig å dekke behovene til hunden med mosjon, grensesetting og belønning, og at sinne og frustrasjon ikke har noen funksjon i hundens liv – da fremstår du bare som en usikker leder, og ingen dyr følger usikre ledere. Når du får vår “verktøykasse” til å løse daglige problemer, blir balansen mellom deg og din hund mye bedre. Tvang og avstraffelse gjør bare vondt verre. Gjensidig respekt og forståelse gir de beste resultatene.

Flere kunder har fått beskjed fra andre trenere, dyrleger m.f. at det ikke finnes en løsning for deres hund, men vi har ennå til gode å møte en hund vi ikke har kunnet hjelpe.

Det kan noen ganger ta lengre tid enn en enkeltkonsultasjon, men vi gir oss ikke før problemet er løst. Det er samme hvilken rase eller hvilket problem det gjelder, vi sier aldri nei til utfordringen. Hunden er aldri for gammel til å lære, og hundens eget språk brukes i opplæringen.

Vår erfaring er at mange tror at de har en aggressiv hund, mens det i de fleste tilfeller viser seg å være nervøsitet og/eller usikkerhet. Med godt lederskap fra en trygg eier så vil selv den tøffeste hissigproppen roe seg ned.

Hva gjør dere hvis treningen ikke fungerer?

Norsk Hundehvisker garanterer at våre trenere viser deg løsningen på utfordringene du skulle ha. Etter endt kurs og/eller time er det opp til deg som eier å trene videre for å opprettholde hundens hverdagsoppførsel.

Skulle våre trenere mot formodning ikke finne frem til en løsning så tilbyr vi refusjon for betalt beløp.

Mer informasjon om dette finner du på vår garantiside.

Hvilken utdanning har dere?

Alle trenere hos oss har gjennomgått kurs, både teoretisk og praktisk, hos Norsk Hundehvisker.

Vi setter som krav til våre trenere, som har tittelen Hundehvisker, at de har trent minimum 300 hunder med forskjellige problemstillinger og må ha vist at de kan løse gitte problemer etter Norsk Hundehviskers standarder før de blir godkjent som trenere hos oss.

 

På valp og unghundkurs godtar vi trenere med utdanning fra andre hundeskoler samt forsvaret og politiet.

Hvor lenge har dere holdt på?

Norsk Hundehvisker har drevet hundetrening siden 2011 i dagens format. Vi reiser landet rundt og holder events samt privattimer der våre kunder har behov for oss.

Hva er deres policy rundt personvern?

Norsk Hundehvisker følger retningslinjene for personvern som satt av Datatilsynet samt GDPR-lovgivnaden satt av EU per juli 2018.

Les mer om vår personvernspolicy her.

Hva menes med alle raser, alle aldre?

Hunder kan ofte oppleve situasjoner som kan være vanskelig å takle, derfor trenger de en leder som er trygg, konsekvent, og kan guide de igjennom utfordringene de står ovenfor. Men da ingen hunder er like kan det ofte være like utfordrende for deg som eier å vite hvordan du skal gå frem for å hjelpe hunden din.

Hos Norsk Hundehvisker har vi ikke fokus på rase. Vi ser de som enkeltindivider som hver og en trenger et tilpasset treningsopplegg basert på de utfordringene hunden opplever.

Helse og sikkerhet

Hunden min har en sykdom eller helseproblemer, kan dere likevel hjelpe oss?

Som en grunnregel trener vi ikke hunder som er syke. Dette gjelder all sykdom som i større eller mindre grad påvirker hundens daglige livskvalitet, både fysisk og psykisk, enten det er synlig eller ikke.

Våre metoder er ikke skadelig for hunder, men vi viser uansett forsiktighet ut av respekt for hunden og dens helse.

Problemene har blitt verre etter at dere dro. Hva gjør jeg galt?

Etter endt kurs og/eller time er det opp til deg som eier å videreføre treningen basert på det du har lært av våre trenere. Skulle du oppleve at metodene ikke fungerer, eller at utfordringene har blitt verre, så kan det være at du gjør noe galt eller at treningen ikke har vært konsekvent nok. I disse tilfellene tilbyr vi oppfølgingskurs hvor våre trenere gir deg en repetisjon av øvelsene fra initielt kurs og/eller time, samt gir deg tips og råd til videre fremdrift.

Vi tilbyr ikke refusjon i den tilfeller hvor våre trenere har vist løsningen på utfordringene på din hund. Mer informasjon om dette finner du på vår garantiside.

Hva gjør jeg hvis Hunden min tidligere har opptrådt aggressivt mot mennesker/andre hunder?

For din, og våre treneres sikkerhet, anbefaler vi at du holder hunden din i bånd. I de tilfeller hvor hunden din har reagert særs aggressivt mot andre anbefaler vi bruk av munnkurv, men dette er en vurdering som Norsk Hundehvisker gjør ved ankomst i samråd med eier.

Jeg har en gammel hund, kan dere hjelpe meg da?

Våre metoder kan man bruke fra hunden er 9 måneder og oppover. Fordi det er da hundene naturlig begynner å forholde seg til flokken og tar sin rolle. Vi er selvfølgelig behjelpelig med hunder som er yngre, men da har vi et treningsopplegg tilpasset valper og unghunder.

 

Siden man brukes hundens eget språk, så vil hunden aldri bli for gammel til å lære.

Hunden min er veldig nervøs, hvordan går jeg frem da?

Med våre metoder skaper vi trygghet hos hunden, så den er rolig i gitte situasjoner. Dette hjelper for hunder som er  hjemme alene, redd for fyrverkeri, skuddredde hunder, redde for andre mennesker osv.

Nervøse hunder kan ofte bruke litt lengre tid på treningen, men vi er tilstede så lenge det trengs slik at all treningen foregår i hundens tempo.

 

Og husk, jo tidligere du starter, jo lettere er det å få bukt med nervøsiteten.

Trener dere gatehunder som er adoptert til Norge?

Mange lurer på hva de skal gjøre med sin blandingshund siden det er vanskelig å vite hvilke rasekombinasjoner hunden har. Vårt syn på dette er at hund er hund, og vi ser på individet og tilpasser treningen basert på hundens premisser.

 

Dette gjelder også gatehunder som er adoptert fra utlandet som har vansker med å tilpasse seg familielivet og miljøet her hjemme.



Om hjemmekonsultasjoner

Hva skjer under en hjemmekonsultasjon?

Under en hjemmekonsultasjon kommer våre trenere hjem til deg. Det vil alltid komme 2 trenere som eventuelt har med seg andre hunder som figuranter hvis det skulle være nødvendig for treningen.

Hvordan kjenner jeg igjen deres trenere?

Våre trenere vil alltid være uniformert med tydelig merking av Norsk Hundehviskers logo på yttertøy. De har også ID-kort med navn og nummer.

Bilene er helfoliert i profilen til Norsk Hundehvisker.

Det skal være lett å se når vi kommer på besøk, og du vil bli oppringt når vi er kommet frem til din adresse.

Hvilket utstyr må jeg ha klart til dere kommer?

Våre trenere har med alt av utstyr som behøves under treningen. Må hunden din bruke munnkurv, og har en som den er komfortabel med, kan du ta med denne selv. Hvis du ikke har egen tilgjengelig, så har våre trenere munnkurver for alle raser og størrelser til låns.

Vann og vannskål kan være lurt å ha med, så sørg for at det er lett tilgjengelig under treningen.

Hva hvis jeg har flere hunder hjemme som jeg ønsker å trene?

Har du flere hunder hjemme så kan man forholde seg til satsene som er satt av Norsk Hundehvisker for hjemmekonsultasjon, med et tillegg på kr. 500,- per ekstra hund (dette gjelder uansett rase og størrelse).

Man må sørge for at man har en ekstra person som kan ta ansvar for hund nr 2. Denne personen må være over 15 år.

Kan resten av familien delta?

Under en hjemmekonsultasjon er selvfølgelig familien velkomne til å være med. Vi anbefaler at alle som skal delta i hundens liv er med under treningen og gjør seg kjent med metodene og øvelsene slik at de også kan prøve. Ved praktisk deltakelse bør personene være minimum 12 år, da med ledsagelse av en voksen.

 

Husk: For de aller minste i familien kan to timer med hundetrening bli veldig kjedelig. Så legg gjerne en plan for alternative aktiviteter til de.

Og ikke minst, kle deg etter været.

Priser og reisetillegg

Jeg bor et stykke utenfor Oslo. hvordan vil det påvirke prisen?

Norsk Hundehvisker beregner kjøretillegg ut fra antall kilometer til din adresse. Per dags dato er tillegget kr. 14,- per kilometer hvis du bor utenfor Oslo. Alle som bestiller konsultasjon hos oss vil få en individuell beregning.

Hvis du og en venn har lyst å ha time samtidig, så deler vi opp kjøretillegg på dere.

Jeg bor i en annen del av landet, men ønsker fortsatt å få besøk av dere. Hvordan vil det se ut prismessig?

I de tilfellene hvor våre kunder ønsker at vi skal komme på hjemmekonsultasjon, og det kreves andre fremkomstmidler, vil Norsk Hundehvisker gi et estimat på dette per kunde. Ved kurs og eventer er det ingen tillegg for reise.

Norsk Hundehvisker forbeholder seg retten til å vurdere nødvendigheten av andre fremkomstmidler såfremt det kan gagne deg som kunde.

Hvis du ønsker at vi skal komme til en by nær deg for å holde kurs eller events, kan du fylle ut skjemaet på bunnen av siden og nominere din nærmeste by

Hvordan betaler man?

Når du bestiller hjemmekonsultasjoner så tar vi betalt ved oppmøte. Per dags dato benytter vi iZettle (betalingsterminal) som tar følgende kort:

  • MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Maestro
  • V pay
  • Visa Electron
  • JCB
  • Diners Club
  • China Union Pay
  • Discover

(Listen er hentet fra iZettles hjemmeside).

 

Betaling for kurs og eventer skjer på arrangementssidene og følger leverandørens regler for transaksjoner og aksepterte korttyper. Dette betales på forhånd.



Om kurs og events

Når kommer dere til en by nær meg?

Hvis det ikke er satt opp arrangementer i ditt nærområde eller by man du melde interesse i skjemaet på bunnen av siden der du kan nominere din by som neste destinasjon.

Er man en gruppe på 10 eller flere kan man sende oss en mail merket med «Spesialkurs» og byen man ønsker at vi skal besøke.

Jeg vil gjerne ha med hele familien, hvor mange billetter må jeg kjøpe?

Hele familien er velkommen på våre kurs og eventer, man kjøper kun billett per hun som skal delta. Vi anbefaler maks 2 fra familien som er aktive med hunden på kurset og bytter på. Ved inngang må alle som skal være med være tilstede som én gruppe, dette for at logistikken skal bli enklere.

En i familien min er bevegelseshemmet, hvordan er det tilrettelagt for handicappede?

De fleste av våre kurs og eventer foregår på bakkeplan med lett tilgang for bevegelseshemmede, og ingen av våre tidligere deltakere har hatt utfordringer med dette tidligere. Men for å være sikker så kan man gi oss beskjed i forkant slik at vi kan være behjelpelig med å finne en løsning.

Hva gjør vi hvis en i familien har nedsatt hørsel og har vansker for å få med seg det som blir sagt?

Våre trenere er villige til å benytte mikrofon til teleslynge hvis deltakere har dette tilgjengelig. Hvis ikke så kan personen det gjelder få stå nærmere våre trenere under kurset slik at de også kan få med seg all informasjonen.

Jeg sitter i rullestol, kan jeg likevel være med på kurs med hunden min?

Ja, i det fleste tilfeller så kan man det. Men for å være på den sikre siden kan man ta kontakt med oss i forkant og forklare om de utfordringene man har, så skal vi behjelpelige med å finne en løsning.

Hvordan betaler man for kurs/event?

Betaling for eventer skjer på arrangementssidene og følger leverandørens regler for transaksjoner og aksepterte korttyper. Dette betales på forhånd.

Hunden min er døv, kan den delta på kurs?

Ja det kan den. Da anbefaler vi at man gir oss beskjed på forhånd og stiller opp en halvtime før kurset starter. Dette fordi hunder med hørselsproblemer behøver mer opplæring i visuelle tegn til den initielle treningen og vår erfaring tilsier at hunden trenger ca 30 minutter ekstra tid til dette.

Når vi har fått beskjed om dette kan vi tilrettelegge for en ekstra trener til dette, og det medfører ingen ekstra kostnader.

Hunden min har amputert ett ben, kan den delta på kurs?

Så lenge hunden kan gå uten smerter, eller større problemer, så er det ikke noe problem for den å delta på våre kurs. Dette har vi god erfaring med.

Jeg har stor hund og har utfordringer med å holde igjen når den drar i båndet. Kan jeg delta på kurset likevel?

Selvfølgelig kan du det. Det er dette vi skal lære på våre kurs, og hos oss er alle raser i alle aldre velkomne. Men husk å ta med deg en medhjelper så dere kan være to som trener hunden. Kom gjerne en halvtime tidligere så din medhjelper kan få den opplæringen som trengs for å delta på kurset. Vår erfaring tilsier at dette tar ca 30 minutter, og medfører ingen ekstra kostnad. Eventuelt utstyr man behøver har vi tilgjengelig til lån.

Tilbyr dere mat og drikke på deres kurs/events?

Vi anbefaler våre deltakere å ta med egen mat og drikke da vi ikke tilbyr dette på våre kurs. I de tilfeller hvor det er bevertningsmuligheter i nærheten vil vi selvfølgelig informere om dette.

Vi anbefaler også alle om å ta med vannskål og vann til sine hunder.

Er et toalettfasiliteter tilgjengelig?

På de fleste av våre arrangementer er det ikke toaletter tilgjengelig. Det har ikke vært behov for dette tidligere da kurset varer i kun to timer. De gangene toaletter er tilgjengelig vil det bli opplyst om dette i arrangementsinformasjonen.

Hva gjør jeg/dere hvis hunden min er for stresset til å gjennomføre kurset?

I de aller fleste tilfeller faller hunden fort til ro og har ingen problemer med å gjennomføre kurset. I særtilfeller der hunden ikke klarer å holde roen og gjennomføre treningen, og våre trenere føler at hunden din ikke får noe ut av kurset, vil du få refundert kursavgiften uavkortet og et tilbud om en annen treningsform som er mer tilpasset din hund og dens utfordringer.

Vårt grunnprinsipp er at vi trener hunden på hundens premisser.

Må jeg ha med noe spesielt utstyr til hunden din?

Hos oss får du lånt treningsbånd til bruk under kurset og mulighet for å kjøpe et slikt bånd etter kurset om ønskelig.

PS. Hvis hunden din har behov for å bruke munnkurv, ta gjerne med denne siden hunden din da er mest vant til den. Vannskål, vann, og hundeposer er også noe vi anbefaler at man tar med.

Jeg har flere hunder, hva gjør jeg når jeg vil delta på kurs?

Skal man delta med flere hunder må man betale én billett per hund og sørge for at hver hund har sin egen fører. Ved slutten av kurset vil en av våre trenere instruere dere i hvordan man skal gå med to hunder samtidig, og dette medfører ingen ekstra kostnad.

 

Hvis du synes det blir kostbart å ta med flere hunder på kurs, kan du ta med hunden du synes det er lettest å trene på kurset. Så kan vi lære deg teknikker som du kan benytte på de andre hundene hjemme.

Hvilke utfordringer kan Norsk Hundehvisker hjelpe med?

Norsk Hundehvisker trener alle raser, alle aldre.

Og ingen problemer er for store, eller for små.

 

Ved konsultasjoner er det viktig at man i henvendelser til oss beskriver hvilke utfordringer hunden har slik at vi får forberedt oss godt i forkant. Har hunden kun ett spesifikt problem så anbefaler vi at man velger «Konkret utfordring» i kontaktskjemaet som man finner linker til på sidene våre.



Ønsker du hjelp med din hund?





Vil du at vi skal arrangere kurs i din by?