Alle raser, alle aldreHunder kan ofte oppleve situasjoner som kan være vanskelig å takle, derfor trenger de en leder som er trygg, konsekvent, og kan guide de igjennom utfordringene de står ovenfor. Men da ingen hunder er like kan det ofte være like utfordrende for deg som eier å vite hvordan du skal gå frem for å hjelpe hunden din.

Hos Norsk Hundehvisker har vi ikke fokus på rase. Vi ser de som enkeltindivider som hver og en trenger et tilpasset treningsopplegg basert på de utfordringene hunden opplever.

 

Sfærisk sonetrening er et slikt opplegg, og er basert på hundens eget språk som gjør at den lettere forstår hva du som eier ønsker å kommunisere. Denne treningen er ikke basert på triks, men på en flokktilhørlighet (folkeskikk), og denne treningsformen faller helt naturlig for en hund å forholde seg til, derfor får man raskt resultater når hunden forstår hva du mener. Hos oss så vil brorparten av konsultasjonen/kurset gå ut på å lære deg som eier å beherske teknikkene i forskjellige situasjoner der hunden din viser uønsket adferd.

 

Sonetrening er ikke noe hunden din skal gjøre hele tiden, det kan sammenlignes med å holde et barn i hånden når dere skal krysse veien, eller gjøre andre oppgaver som man er usikker på. Resten av tiden, når hunden din er trygg, skal den få gjøre som den vil.

 

La hunden være hund.Kan hunden være for gammel?

Våre metoder kan man bruke fra hunden er 9 måneder og oppover. Fordi det er da hundene naturlig begynner å forholde seg til flokken og tar sin rolle. Vi er selvfølgelig behjelpelig med hunder som er yngre, men da har vi et treningsopplegg tilpasset valper og unghunder.

 

Siden man brukes hundens eget språk, så vil hunden aldri bli for gammel til å lære.

Blandingshund

Noen spør oss hva de skal gjøre med sin blandingshund siden det er vanskelig å vite hvilke rasekombinasjoner hunden har. Vårt syn på dette er at hund er hund, og vi ser på individet og tilpasser treningen basert på hundens premisser.

 

Dette gjelder også gatehunder som er adoptert fra utlandet som har vansker med å tilpasse seg familielivet og miljøet her hjemme.

Nervøs hund

Med våre metoder skaper vi trygghet hos hunden, så den er rolig i gitte situasjoner. Dette hjelper for hunder som er  hjemme alene, redd for fyrverkeri, skuddredde hunder, redde for andre mennesker osv.

Nervøse hunder kan ofte bruke litt lengre tid på treningen, men vi er tilstede så lenge det trengs slik at all treningen foregår i hundens tempo.

 

Og husk, jo tidligere du starter, jo lettere er det å få bukt med nervøsiteten.

HVA KUNDENE VÅRE SIER

Ønsker du hjelp med din hund?